Aldo Järvsoo tegi kuuele kaunitarile presidendi vastuvõtu kleidid 10 päevaga

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Kalmi abikaasale sobib Aldo Järvsoo looming suurepäraselt!
Valdo Kalmi abikaasale sobib Aldo Järvsoo looming suurepäraselt! Foto: Peeter Langovits

Moekunstnik Aldo Järvsoo suutis õmmelda kuuele presidendi vastuvõtule kutsutud kaunitarile uhked kleidid vaid kümne päevaga. Viimaseks jäi Tiina Kaalepile mõeldud Muhu tikanditega meistriteos.

Tehnoloogiliselt kõige keerulisem oli Aldo arvates tervet Baltikumi artistidega varustavale Helen Sildnale valminud kleit. Ülirafineeritud kunstiteos oli šampanjakarva siidist ja püstise kraega.

Ehtekunstnik Tanel Veenre leidis sinna juurde ka kaunid ehted.

«Kleit oleks justkui ehete järgi õmmeldud,» leidis Aldo ise.

EMT juhi Valdo Kalmi abikaasale Marje Kalmile valis moekunstnik mustvalge värvikombinatsiooni, lisades juurde rahvuslikus stiilis pitsi.

«Kõige eksklusiivsem on proua Kalmi kostüümi juures Swarowsky kristallidest rukkilill. Tegin seda päris kaua. Õnneks oli see üks esimesi kleite ja siis mul oli väheke rohkem aega. Marje on lisaks ka nii tore inimene, et tegin seda suurima heameelega,» rääkis Aldo.

Presidendi endise Brüsseli nõuniku Martin Kala saatjale Lilian Merilale laenutas moekunstnik uhke musta maani kleidi.

«See on Saagimi tüüpi kleit,» arvas Aldo ning lisas, et pakkus tütarlapsele kleidi juurde ka mõnd silmatorkavat ehet.

Moeajakirja Marie Claire peatoimetaja Anu Merila tütar Lilian keeldus aksessuaaridest, öeldes, et eelistab lihtsust ja tagasihoidlikkust.

Riigikogulase Sven Sesteri kaasale, Kaire Kösterile valmis uhke punane rahvusliku tikandiga kleit, kus lisandiks Paistu rahvariidevöö.

Rahvusringhäälingu juhi Margus Allikmaa abikaasale «Eesti Naise» toimetajale Eda Allikmaale valmis Aldo nobedate näppude vahel sinisest siidist ažuurkangast koralliläikega ja rahvusliku tikandiga kunstiteos.

«Eda ütles mulle, et see kleit on nii ilus, et ta pärandab selle oma tütrele,» ütles üliõnnelik Järvsoo ning lisas, et tunneb selle üle siirast rõõmu, et kaunis kleit ei jää lihtsalt kuhugi riidekappi tolmu koguma.

«Võtan Eda kleidi kindlasti aprilli lõpus kaasa ka Prantsusmaale, kus toimub minu näitus,» lisas Aldo.

Endisele Eesti Ekspressi peatoimetajale Tiina Kaalepile valmis must ja värvikate Muhu rahvuslike tikanditega kleit. 

Kuna Tiina kleidi kaunistus on analoogne Muhu vaiba tikandiga, siis võttis selle valmistamine ka kõige rohkem aega. Aldo sai kleidi valmis alles pühapäeva varahommikul. Disainer väitis, et tegi kahe kuu töö kümne päevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles