Blue Sessions toob Eestisse The Fieldi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Axel Willner
Axel Willner Foto: Blue Sessions

Uus üritustesari Blue Sessions toob 7. märtsil Tallinnasse esinema pop ambient techno bändi The Field, mille sõltumatu muusikaauhindade jagaja PLUG žürii on nimetanud 2007. aasta parima tantsumuusika artisti auhinna kandidaadiks.

Ürituse korraldaja Enar Essensoni sõnul on The Field korjanud ohtralt ka teisi auhindu. Näiteks hääletas meediagrupp Pitchfork bändi albumi eelmise aasta 50 parima albumi edetabelis 9. kohale. Isegi Ameerika Playboy on valinud The Fieldi albumi üheks 2007. aasta parima elektroonilise muusika albumi kandidaadiks. Teised samas kategoorias kandideerivad artistid on näiteks Chemical Brothers, LCD Soundsystem, Digitalism ja Justice.

 Seni oli The Fieldi taga vaid Stockholmist pärit mees nimega Axel Willner, kuid alates märtsikuust astub The Field lavale bändina – trummar, kitarrist-bassimängija ning klahvpillidel ja arvutiga Axel Willner. 

«Ei mingeid pimedaid lavasid ja nurgas sülearvuti tagant paistvat peanuppu, tegemist saab olema tõeliselt atraktiivse esinemisega,» lisas Essenson, kelle sõnul on techno praegu elektroonilist tantsumuusikat austavates suurlinna klubides enimmängitud muusikastiil house’i ja hiphop’i kõrval.  

Eelmisel aastal tuli välja The Fieldi debüütalbum plaadifirma Kompakt alt.

«Mitmesuguse muusika kohta öeldakse, et see on kui sõit, võimas trip. The Fieldi shoegaze-techno on aga sõna otseses mõttes sõitmine - pikaldane ja mugav sõit pehmes ja ulmelises rongis, mis kihutab laserrööbastel mõnusaendelisse tundmatusse. Ja see on sõit, mille lõppu sa ei oota,» iseloomustab ajakirjanik ja muusikakriitik Siim Nestor The Fieldi.

The Field esineb 7. märtsil Tallinnas, Von Krahlis, Rataskaevu 10, uue üritustesarja Blue Sessions esimesel üritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles