Pargijuht Ain Järve: tulge kõik sünnipäevale!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pargitiikide majesteetlikud luiged.
Pargitiikide majesteetlikud luiged. Foto: Liis Treimann

Pea kogu aasta vältavad Kadri-oru sünnipäevaüritused jõuavad haripunkti 22. juulil, mil kogu päev on täis kõigile tasuta sünnipäevaüritusi.

Pargi direktor Ain Järve ütles, et hoolimata varem välja kuulutatud kavadest on lisandunud ka uusi algatusi, nagu Kadriallee trepi avamine kell 15.30 lilleaiast Kirdetiigi poole viival teel.


Tiigi ääres saab tutvust teha ka molbertitele sätitud Jaapani aia kavanditega ning õhtupoole imetleda allee uut kaunist valgustust. «Saab vaadata, kuhu tulevad mäed, kuhu majad,» kirjeldas Järve. «Park on ju ennekõike protsess.»


Aga tegevust jagub juba hommikust – kell 11 alustab Kadrioru kunstimuuseum Lilleaiamängudega, mis mõeldud kogu perele. Huvilised saavad proovida osavust mängudes, rajada ise parki ja osaleda otsimismängus. Vilde muuseumis aga saab vilditegu katsetada.


Kell 14 kontsertväljakul algaval vabalavakontserdil lastele ja noortele saab ise üles astuda tantsunumbriga, lauluga, akrobaatikaga või mõne muu põneva etteastega.
Muusikast sel päeval puudu ei tule, nii mõneltki poolt – näiteks Lustlast – kostab laulu ja klaverimängu, aga ka kitarri- ja trompetihelisid.


Päeva krooniks on kindlasti suurejooneline Georg Friedrich Händeli «Veemuusika» Luigetiigil Corelli barokkorkestri esituses, dirigeerib Tõnu Kaljuste.


Õhtu lõpetab kell 19.30 kontsertväljakul esinev ansambel Rose «Tantsuga linnarahvale». Järve sõnul kestab tantsupidu üheksa või poole kümneni õhtul, olenevalt sellest, kuidas huvilisi jagub. «Ja miks ka mitte, pargis on alati tantsuõhtuid peetud,» arvas pargi direktor.


Et midagi ka mälestuseks jääks, saavad pargikülalised lasta end vanaaegsetena fotografeerida – nägu läbi pildile saetud augu ja ongi vana hea madrusekostüüm seljas. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles