Berliinist leiti suur sõjaaegne lennukipomm

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wilmersdorfi elanikud pidid öö mööda saatma koolivõimlas, sest nende kodude lähedalt Berliini eeslinnas leiti lõhkemata sõjaaegne lennukipomm.
Wilmersdorfi elanikud pidid öö mööda saatma koolivõimlas, sest nende kodude lähedalt Berliini eeslinnas leiti lõhkemata sõjaaegne lennukipomm. Foto: AP / Scanpix

Berliinis eeslinna elurajoonist evakueeriti eile õhtul tuhanded inimesed, kui lähedalasuvalt ehitusplatsilt avatati Teise maailmasõja aegne suur Briti lennukipomm.

500-kilone lõhkemata pomm tuli politsei teatel  maa seest välja Wilmersdorfi piirkonnas toimuvate ehitustööde käigus, vahendas AFP. Selle sütik oli endiselt töökorras, mistõttu anti ümbritsevale elurajoonile häire.

Terveks ööks pidi kodudest lahkuma ligi 12 000 inimest, samuti suleti kaks tanklat ning ümbruskonna tänavatelt ja ühelt kiirteelõigult suunati liiklus mujale. Demineerijad viisid seejärel pommi lähedalasuvasse parki, kus see kahjutuks tehti.

Teise maailmasõja ajal langetasid liitlaste õhujõud kohaliku meedia andmetel Saksamaa pealinnale rohkem kui 440 000 pommi ning ka rohkem kui kuus aastakümmet hiljem leitakse seal üsna sageli lõhkemata sõjamoona.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles