Lasnamäele kavandatakse uusi kaubanduskeskuseid

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamäe tee Lasnamäel.
Linnamäe tee Lasnamäel. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavalitsus otsustab järgmisel istungil nelja kinnistu detailplaneeringu koostamise algatamise, millega soovitakse rajada neile aladele kaubanduskeskused.

Otsus tehakse Smuuli tee 9 kinnistu ning Linnamäe tee 57, 61 ja 73 kinnistute kohta, teatas Raepress.

Arendaja soovib rajada kahe hektari suurusele J. Smuuli tee 9 kinnistule kuni kahekorruselise kaubanduskeskuse ja selle peale kaks kuni kaheksakorruselist büroohoonemahtu.

Linnamäe tee 57, 61 ja 73 kinnistute detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on luua võimalus rajada 2,46 ha suurusele maa-alale kuni 2-korruseline kaubanduskeskus.

J. Smuuli tee 9 kinnistu maakasutuse sihtotstarve on ärimaa, suures osas hoonestamata kinnistu omanik on OÜ Smuuli KVP.

«Ümbruskonnas rajatakse uusi elamualasid ja see eeldab tulevikus ka kaubanduspindade olemasolu lähipiirkonnas. Piirkond on ka ühistranspordiga hästi varustatud, sealt kulgevad mööda mitmed Lasnamäed kesklinnaga ühendavad autobussid,» põhjendas abilinnapea Taavi Aas.  

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles OÜ Tallinn Akropolis, detailplaneeringu koostamist korraldab OÜ Smuuli KVP. Detailplaneeringu eskiisi koostas AS K-Projekt.

Linnamäe teele planeeritav maa-ala asub Priisle asumis Rahu tee ja Linnamäe tee vahelisel alal. Planeeritavasse alasse jäävate kinnistute omanikuks on OÜ Maxima Eesti . Alal paiknevad kaks 1990ndatel aastatel ehitatud ühekorruselist ärihoonet, kus tegutsevad väikesed poed, postkontor ja kohvik, taara vastuvõtupunkt ning kaks kasiinot.

«Detailplaneeringuga parandatakse ka liikluskorraldust Linnamäe teel ning rajatakse täiendavat haljastust. Planeeringualast põhja poole jääb perspektiivne Rahu tee, millest saab üks linna põhimagistraale,» rääkis Aas.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles OÜ Maxima Eesti. Detailplaneeringu eskiisi koostas AS K-Projekt .

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles