Eestlannat koolitatakse Hiina asjatundjaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlannad Wuzhizhou saarel asuva kuurordi rannas.
Hiinlannad Wuzhizhou saarel asuva kuurordi rannas. Foto: Reuters / Scanpix

Estonian Holiday vastuvõtva turismi osakonna juhataja Anne Hermlin valiti välja ühe eurooplasena, kellest kümne kuu jooksul ja euroliidu kulu koolitatakse Hiina asjatundja.

Hiina-Euroopa ühisžürii valis augustis välja grupi euroliidu liikmesriikidest pärit juhtivtöötajaid, keda koolitatakse Hiina asjatundjateks, teatas Euroopa Komisjon.

«Mul on väga hea meel, et suutsin žüriid oma äriplaani headuses veenda. Alates oktoobrikuust sukeldun üleni hiina keelde ja kultuuri ning lisaks sellele saan omal nahal kogeda seda, kuidas Hiinas äri aetakse,» ütles Anne Hermlin.


Euroopa Liidu rahastatav programm pakub ELi äriühingutele ning eelkõige väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele võimalust koolitada oma töötajaid Hiina turule spetsialiseerinud asjatundjateks.

Ideaalis peaksid tulevased eksperdid kasutama värskelt omandatud kogemusi ja kontakte selleks, et arendada ärisuhteid Hiinaga.
Juhtivtöötajate vahetus- ja koolitusprogrammi pikaajalisem eesmärk on parandada ja tugevdada ELi suhteid Hiinaga.

«Hoolimata sellest, et ajakirjanduses on Hiinast seoses Pekingi olümpiamängudega palju räägitud, ei tea enamik Euroopa juhtivtöötajaid sealsest riigist ega ärikultuurist midagi,» ütles Pekingis töötav projektijuht Stefan Hell.

Tema sõnul tuleb selleks, et Hiinas edukas olla, põhjalikult tunda nende majandust, kultuuri ja ärieetikat. Just seda juhtivtöötajate vahetus- ja koolitusprogramm osalejatele pakubki.

«Samas toimib programm ka eurooplaste ja hiinlaste kokkusaamiskohana, kus nad saavad sõlmida pikaajalisi suhteid, mis on äärmiselt oluline, et Hiinas edukalt äri ajada,» lisas Hell.


Euroopa Liit korraldab programmis osalejate viibimise Hiinas ning katab ka kõik koolituskulud.


Juhtivtöötajate vahetus- ja koolitusprogramm on Euroopa Liidu ja Hiina valitsuse nelja-aastane projekt, mis on jagatud neljaks kümnekuuliseks etapiks. Neljandaks etapiks saab taotlusi esitada kuni 4. jaanuarini 2009.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles