Politsei: suverehvidega autod tuleks täna koju jätta

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Politsei manitseb liiklejaid olema talviste ilma- ja teeolude tõttu liikluses eriti ettevaatlikud ning tähelepanelikud.

Sõidukijuhid, kes kasutavad veel suverehve, võiksid täna võimalusel auto koju jätta.

Põhja prefektuuri avariitalituse komissari Riho Tänaku sõnul nõuavad esimesed talveilmad sõidukijuhtidelt head kohanemisvõimet, kuna suvehooajast jäänud sõiduharjumused tuleb nüüd kiirelt ümber hinnata.

«Autojuhtidele tähendab see eelkõige õiget sõidukiiruse valikut ja tunduvalt suurema pikivahe hoidmist. Samuti peab ettevaatlik olema ülekäiguradadele ja ristmikele lähenedes. Sõidukijuhid, kel suverehvid on siiani talviste vastu vahetamata, võiksid aga võimalusel täna auto koju jätta ja kasutada näiteks ühistransporti.»

Komissar Tänaku sõnul peaksid kõik sõidukijuhid kindlasti üle vaatama oma sõiduki kojameeste seisukorra ning veenduma, et kasutatakse ikka talvist aknapesuvedelikku.

«Kui eesliikuva sõiduki rataste alt lendab teie esiklaasile teele puistatud soola ning kasutate siiani suvist aknapesuvedelikku, mis miinuskraadide tõttu ära on jäätunud, võib teid ees oodata väga ebameeldiv üllatus. Lumesajus on nähtavus niigi halb. Kui puudub ka võimalus esiklaasi korralikult puhastada, muutub nähtavus pea olematuks,» ütles Tänak.

«Talvised ilma- ja teeolud nõuavad suuremat ettevaatlikkust ka jalakäijatelt, kes peaksid kindlasti kandma helkurit ning olema teeületamisel eriti tähelepanelikud. Ka jalakäijad peavad arvestama nähtavuse halvenemise ja sõidukite pidurdusmaa pikenemisega,» lisas komissar.

Täna hommikul ja enne lõunat juhtus Tallinnas ning Harjumaal kokku 33 liiklusõnnetust, millest ühes said inimesed ka kergelt vigastada.

Kella 8.45 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinna ringtee 14. kilomeetril, kus veoauto Volvo põrkas kokku sõiduautoga Suzuki. Kiirabi toimetas Suzuki juhi ja kõrvalistuja traumapunkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles