Jüri Raidla sai Tartu Ülikooli kuratooriumi esimeheks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vandeadvokaat Jüri Raidla.
Vandeadvokaat Jüri Raidla. Foto: Toomas Huik

12. detsembril kogunenud Tartu Ülikooli kuratoorium valis endale esimeheks vandeadvokaat Jüri Raidla. Aseesimeheks valiti Tartu linnapea Urmas Kruuse.



Kuratooriumi värske esimehe sõnul on Tartu Ülikool astumas uude ajajärku. «Sellest annab tunnistust ülikooli uus arengukava, mida on erinevatel foorumitel aktiivselt arutatud», sõnas Jüri Raidla. «Kuratoorium on valmis omapoolse aktiivse panuse andmiseks Tartu Ülikooli arendamisse Eesti rahvusülikoolina ja rahvusvahelise teaduskeskusena», kinnitas kuratooriumi esimees toetust ülikooli tegevusele.



Kuratoorium moodustati vabariigi valitsuse otsusega käesoleva aasta septembris, seekordne oli kuratooriumi uue koosseisu teine kohtumine. Lisaks esimehe valimisele oli arutusel ülikooli uus arengukava ja Tartu Ülikooli juhtimisskeem.



«Ükski ülikool ei püsi elujõulisena ilma avatuse ja koostöövalmiduseta. Edasiseks arenguks ja püstitatud eesmärkide saavutamiseks on oluline toetus väljastpoolt,» rõhutas kuratooriumi aseesimees Urmas Kruuse kuratooriumi kasvavat rolli ülikooli juhtimises. Linnapea sõnul on Tartu linnal seejuures kindlasti üks võtmerolle, sest ülikooli stabiilne areng ja hea käekäik teenib kogu linna huve.



Kuratoorium toetas rektori arvamust, et Tartu Ülikooli praegune juhtimisskeem vajab uuendamist. Jüri Raidla rõhutas, et «muutunud keskkond ja eelseisvad arengud nõuavad ümberkorraldusi ülikooli tegevuses, mis tingib vajaduse asjakohase õigusliku regulatsiooni korrastamiseks».

Kuratoorium on seisukohal, et Euroopa kõrgharidusruumis toimuvate arengutega seonduvalt on otstarbekas uuesti üle vaadata juba ettevalmistatud Tartu Ülikooli seaduse muudatused ja esitada täiendatud ettepanek aruteluks Teadus- ja Haridusministeeriumile ning Riigikogule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles