Juštšenko ei soovinud gaasikokkulepet kommenteerida

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Viktor Juštšenko.
Ukraina president Viktor Juštšenko. Foto: AP / Scanpix

Ukraina president Viktor Juštšenko ei soovinud kommenteerida eile õhtul Venemaa ja Ukraina delegatsiooni vahel saavutatud kokkulepet.


«Läbirääkimisprotsess pole veel lõppenud ja ma ei soovi seda [kokkulepet] veel hinnata,» ütles Ukraina presidendi volitatud esindaja Bogdan Sokolovski AFP-le.

«Ma ei saa olla õnnelik ega õnnetu seni, kuni ma pole näinud lepingus lõplikku gaasihinda,» lisas Ukraina presidendi energiajulgeoleku nõunik.

Venemaa peaminister Vladimir Putin ja tema Ukraina kolleeg Julia Tõmošenko leppisid eile hilisööl Moskvas kokku Ukrainale müüdava gaasi hinnas.

Sõlmitud kokkuleppe kohaselt hakkab Ukraina alates järgmisest aastast maksma gaasi eest senisest oluliselt kõrgemat Euroopa hinda.

Vastavalt esialgsetele suusõnalistele lubadustele ei tõsta Ukraina 2009. aastal gaasitransiidi eest küsitavat hinda, mis eelmisel aastal oli 1,7 dollarit tuhande kuupmeetri maagaasi eest saja kilomeetri kohta. Vastutasuks saab Ukraina käesoleval aastal 20 protsenti allahindlust enda maagaasi tarnete osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles