Juveeliröövel sihtis müüjat relvaga

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alandra juveeliäri müüja Tiiu Peetsalu
Alandra juveeliäri müüja Tiiu Peetsalu Foto: Tiit Reinberg

Eile õhtul lõi juveeliröövel Paides naismüüjale käega näkku ja sihtis teda relvaga, kuid müüja julge ja kiire tegutsemine sundis vargad põgenema.


Paide kesklinnas kiriku taga asuva Alandri juveeliäri müüja Tiiu Peetsalu nokitses õhtul kella poole kuue ajal leti taga dekoratiivkaarte teha, kui uksest astus sisse umbes 180 sentimeetri pikkune halli riidest mantlit kandev 20- kuni 30aastane mees.


Mehel oli peas õhuke suusamüts ja käes nahkkindad, nägu oli vinniline ja armiline ning ta kandis prille. «Ta tuli kohe siia leti äärde ja ütles, et tahab ketti vaadata,» selgitas Peetsalu.


Vaevalt jõudis Peetsalu ketid koos alusega letile tõsta, kui mees virutas talle käega näkku. «Löök ei tulnud otse, vaid külje pealt, kuid oli nii tugev, et kukkusin pikali,» meenutas ta.


Peetsalu toibus löögist kohe ja hakkas ennast püsti ajama, et vajutada leti all olevat paanikanupuu.


Sel hetkel märkas ta, et poodi oli sisenenud veel üks mees, kes kandis maski, ning eelmine nii-öelda ostja hoidis juba käes püssi. «Seis!» karjatas too.


Peetsalu otsustas hetkega, et iga viivitus võib talle kahjuks tulla, ähvardustest hoolimata hüppas ta kassa juurde ja vajutas paanikanuppu.


Kas relv oli ehtne või mitte, jäi Peetsalul teada saamata, sest mehed tormasid seepeale poest välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles