Nädalalõpp kujuneb Viljandis muusikapeoks

, muusikasõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Multikultuurne Sawadu põimib ürgset rütmi moodsa ajaga.
Multikultuurne Sawadu põimib ürgset rütmi moodsa ajaga. Foto: arhiiv

Eelolev nädalalõpp kujuneb Viljandis muusikapeoks, millesuguseid sel aastal harva ette tuleb: nädala kolmel viimasel päeval kõlavad pärimusmuusika aidas ja kultuurimajas lood elust metsas, hallis argipäevas ja päikeselises Aafrikas.



Reede ja 13. kuupäev ei tarvitsegi väga õnnetu tulla, sest Jaak Tuksam, Riho Sibul ja Robert Jürjendal laulavad pärimusmuusika aidas, kuis tee suu ees lahti hargneb ning pilved üle pea sõuavad, kuis kraaviperved on täis sinililli ning kevadele järgneb suvi, kuis meil on elu keset metsa.



Jaak Tuksami loomulikud ja siirad laulud mõjuvad teraapiliselt. Ta on loonud ja laulnud üle veerandsaja aasta, kuid enamasti sõprade ringis.



Uued peibutused


Sõbrapäeval leiab kultuurimajas aset õdus muusikaline kohtumine Lauri Saatpalu ja Peeter Rebasega. See on kohtumine, millel puudub neutraaltsoon esinejate ja publiku vahel.



Üritus kannab pealkirja «Säsi 2» ning see on loominguline järg Viljandiski mitu korda kõlanud «Säsidele».


Iga «Säsi» on olnud natuke eelmisest erinev. Seekordne ei piirdu pelgalt sõna ja muusikaga. Uue peibutusvõttena taritakse kaasa korralik koormatäis videotehnikat. Nii saab teoks midagi, mida siinmail veel nähtud ei ole.



Kujutlusvõimest tiivustatud


Nädalale paneb uhke punkti multikultuurne Aafrika-Prantsuse trio Sawadu, kelle muusikas põimuvad Aafrika ürgsed rütmid ja moodsa aja lood. Tulemuseks on hüpnootilise gruuviga urbanistlik multikultuurne džäss, mis on põhjalikult fraseeritud ja kujutlusvõimest tiivustatud.



Trio liikmed on pärjatud muusikud, kes oma pillimänguoskusi vaka all ei hoia.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles