Mustika poodide kindlustajad avavad kärmelt rahakotirauad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustika keskuse sisemus pärast põlengut.
Mustika keskuse sisemus pärast põlengut. Foto: Liis Treimann.

Kindlustusfirmad registreerivad Mustika keskuse rentnike kahjuteateid ja valmistuvad kindlustussummasid välja maksma. Ükski firma ühtki oma sealset klienti kindlustuspettuses ei kahtlusta.


Ergo Kindlustuse kommunikatsioonijuhi Anu Vahtra-Hellati sõnul said Mustika keskuse põlengus kannatada neli Ergo klienti. «Kahjusumma suurus on hetkel selgumisel, kuivõrd me pole veel saanud kõikidelt kahjukannatajatelt kalkulatsioone kahjude kohta,» ütles Vahtra-Hellat.

Seda võimalust, et tulekahju võidi süüdata kindlustuspettuse eesmärgil, ei pea kommunikatsioonijuht tõenäoliseks. «Meieni pole jõudnud sellist infot, kuid kahjumenetluse käigus teeme koostööd politsei ning ekspertidega, et jõuda selguseni kahju tekkimise tagamaades ja ulatuses, ütles Vahtra-Hellat.

If Eesti Kindlustus oli täna pärastlõunaks registreerinud seitse Mustika keskusega seotud põlengukahju teadet. «Ifi kahjukäsitlejad alustasid kahjude väljaselgitamist eile kohe pärast kustutustöid. Meie huvi on aidata kliendil võimalikult kiiresti taastada kahjueelne olukord. Kuigi kahjude tekkimise täpne põhjus on veel väljaselgitamisel, ei takista see hüvitamise küsimusi lahendamast,» ütles Ifi varakahjude osakonna juhataja Argo Karo.

„Ifi poolt on valmidus juba järgmisel nädalal esimeste avansiliste väljamaksete tegemiseks. Esialgsete hüvitiste suurused vaadatakse iga juhtumi puhul eraldi läbi ja tasutakse kokkuleppel kliendiga," lisas Karo.

Seesam RKAS turundusjuhi Tiia Pröömi sõnul said Mustika keskuse põlengu tagajärjel kahjustada viie nende ärikliendi varad. «Eile pärastlõunal käis Seesami kahjukäsitleja sündmuskohal esimesi fotosid tegemas ja hetkel tegeleme tule, tahma ja vee poolt Mustika keskuse rentnikele põhjustatud kahju ulatuse hindamisega,» ütles Prööm täna.

Ta lisas, et Seesam hüvitab kahjud vastavalt kindlustuslepingutele niipea, kui kahjustused on koos klientidega üle vaadatud, kliendid on neile tekkinud kahjud kokku arvutanud ning esitanud kindlustushüvitise väljamaksu nõuded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles