Täna selgub Eestit Eurovisioonil esindav laul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Köök
Ansambel Köök Foto: ERR

Eesti Rahvusringhäälingu korraldusel toimub täna õhtul konkursi «Eesti laul 2009» finaal, mille võitja esindab Eestit mai keskel Moskvas toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel.

Kaks tundi kestva ürituse otseülekanne algab Eesti Televisioonis täna õhtul kell 21.40 ning seda on võimalik vaadata ka internetis aadressil www.etv.ee/eestilaul. Ainult internetis on juba tund enne saate algust kell 20.30 võimalik jälgida osalejate Green Roomis toimuvat.


Erikülalisena väisab finaali komöödianäitleja Jan Uuspõld, kes plaanib sündmust vürtsitada sketšidega kõigist artistidest.


Järvalastel on põhjust pöialt hoida mitmele lauljale ja heliloojale. Kümne sekka pääses ansambli Köök lugu «Üürnik», millele on sõnad kirjutanud Jaan Pehk ja muusika on teinud Madis Aesma.


Kahe looga on lõppvõistlusel Türilt pärit Sven Lõhmus. «Destinyt», mille muusika ja sõnad on kirjutanud tema, esitab Laura. Teine laul «Rändajad» on sedapuhku eesti keeles: muusika ja sõnade autor on samuti Sven Lõhmus, esitab Sandra Nurmsalu.


Lisaks laulab järvalaste ansambel Maagiline Kuues (Andris Avamere, Jaanis Juhanson, Mikk Dede, Kuldar Schüts, Märt Murrik) tausta Chaliceile, kes osaleb konkursil lauluga «Nelikümmend».


«Eesti laul 2009» finaalkontserdi võitja selgub kahes hääletusvoorus. Esimeses voorus saavad laulud hääli nii 11-liikmeliselt žüriilt kui televaatajatelt, hääled teisendatakse kümnepunktisüsteemi ning mõlemad punktid liidetakse. Teises voorus pannakse hääletusele kaks esimeses voorus enim hääli saanud laulu ning nende vahel selgitab võitja juba ainult rahvas.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles