Hulludelt päevadelt ja osturallilt soetatakse talvevarustust

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulludele päevadele lasterõivaid ja kindaid ostma tulnud pensionärid Malle ja Helle on hindadega rahul.
Hulludele päevadele lasterõivaid ja kindaid ostma tulnud pensionärid Malle ja Helle on hindadega rahul. Foto: Tiina Kaukvere

Täna alguse saanud Stockmanni hulludel päevadel ja Kaubamaja osturallil otsivad inimesed endale eelkõige talverõivaid ja jalanõusid, aga kaubaks lähevad ka soojamaa reisid, tolmuimejad ja kohvimasinad.

Stockmanni kaubanduskeskuses on kõige suurem sagimine laste-, naiste- ning tehnikaosakonnas.  Kohvimasinate müügiesindaja Kristel Pisang ütles, et kahe tunniga on ta müünud juba kuus täisautomaatset kohvimasinat, mille tavahinnaks on 999 eurot, aga hullude päevade raames saab ühe masina kätte 749 euroga. Kaubaks lähevad ka tolmuimejaid ja telerid.

Stockmanni personalijuht Signe Toom ütles, et hulludeks päevadeks on tööle võetud üle saja inimese. «Paljud on korduvad abilised ja abis on ka töötajate lapsed,» kirjeldas Toom lisades, et hullud päevad on müüjatele pingelised, aga ka huvitavamad.

Õdedest pensionärid Malle ja Helle tulid Stockmanni oma lastelastele jõulukinke ostma. «Ikka talveriideid ostame ja ainult lastelastele. Endale me ei vaata üldse midagi,» ütles Helle. Kahepeale on naistel 12 lapselast. «Jope maksab 19.90, muidu joped maksavad 69 ja 79 eurot. Kindaid ostsime – need maksavad 3.90,» kiitis Malle, et tema meelest polegi mujalt nii odavaid fliisvoodriga kindaid võimalik leida.

Soomes töötav Ülle juhtus kodumaale samal ajal kui algasid Stockmanni hullud päevad. Tema soetas endale sügisjope, mille tavahind oli 260 eurot, kuid soodusind 44 eurot. «Kui vaadata siinset ostlemist, siis tundub, et inimestel rahaliselt ikkagi midagi elul häda ei ole. Samas need, kes elavad ikkagi 300 euroga kuus, lihtsalt siia ei tule,» arvas Ülle.

Soojamaa reisid lähevad kaubaks

Jekaterina Didenko sattus hulludele päevadele aga täiesti juhuslikult ja leidis endale 49 eurot maksva talvejope. «Minu jaoks on 49 eurot ikkagi suur raha, aga kord kuus ma midagi ikka luban endale,» tõdes Didenko.

Samas on ostlemas ka neid, kelle jaoks hind suurt rolli ei mängi. Kodune Olga ja tema pensionärist ema Tatjana ütlesid, et nemad poodides hindu ei jälgi. Stockmanni ei sattunud nad mitte sooduskampaaniate pärast, vaid selles poes ongi neil harjumus käia. Naised soetasid endale kaks paari jalanõusid kokku 200 euro eest.

Kaubamaja osturallil päiksereise, lennupileteid ja spaapakette müüva firma Go Travel osturalli projektijuht Age Põder ütles, et esimestel päevadel on reiside vastu huvi alati suurem. «Täna tulevad kohale need, kes tahavad soojamaa reiside ja lennupiletite kuupäevi väga valida,» ütles Põder, kelle sõnul on neidki, kes on kujunenud osturallil reisifirma püsiklientideks. Hulludel päevadel lennupileteid müüv Finnair prognoosib head edu pühapäeval müügile tulevale Singapuri lennule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles