Inimeste kodudesse pressivad petistest õhu-uurijad

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veefilter.
Veefilter. Foto: Urmas Luik

Mitu Tallinna ja Harjumaa elanikku on helistanud terviseametisse ning küsinud, miks neile koju õhu-uuringuid tellitakse. Terviseamet kinnitab, et nemad pole kelleltki õhu-uuringuid tellinud ja inimeste kodudesse tahavad tulla libauurijad.

«Üks inimene helistas ja ütles, et talle ei sobinud pakutud kellaaeg. Samuti oli tema tuttavatele helistatud. Inimesed on hädas, et kui neile ei sobi aeg, siis muututakse telefonis agressiivsemaks ja tahetakse hiljem õhtul tulla,» räägib terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri ja lisab: «Kahjuks inimesed ei mäletanud firmat, kes väidab, et teeb terviseameti tellimusel õhu-uuringuid.»

Kuigi terviseamet teab, et õhufiltreid käiakse kodudes pakkumas, pole nad veel kuulnud, et sel juhul nendele viidatakse. «Oluline on see, et terviseamet ei ole mitte kelleltki kunagi õhu-uuringuid tellinud ja korterites-elamutes pole meil ka ühtegi pilootprojekti,» toonitab avalike suhete juht.

Saluri usub, et tegemist on mingi toote müümisega ja ostjale n-ö pähemäärimisega. «Vanemad inimesed tunnevad, et kui öeldakse «terviseamet tellib», siis neil on kohustus. Aga see pole nii, keegi ei pea laskma võõraid inimesi oma koju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles