Ametiühingute keskliit: lisaraha leidmine patsiendi taskust suurendab sotsiaalset ebaõiglust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Streik
Streik Foto: Urmas Luik

Eesti Ametiühingute Keskliit teatas, et tervishoiusektoris kuhjunud probleeme ei aita lahendada visiidi- ja voodipäevatasu tõstmine – see vaid suurendaks sotsiaalset ebaõiglust Eestis.

«Tegelikult käib ju jutt tervishoiutöötajate koormusest ja veel paljudest asjadest, mille võib kokku võtta kahe sõnaga – sõlmimata kollektiivleping,» märkis EAKL esimees Harri Taliga. «Ka EAKL toetab igati streiginõuet sõlmida kollektiivleping, mis tagaks nii palgatõusu kui lahendaks ka tervishoiutöötajate töökoormuse ja tööaja probleemid.»

Samuti juhib EAKL tähelepanu asjaolule, et tervishoiule lisaraha leidmine patsientide taskust vaid suurendab sotsiaalset ebaõiglust Eestis, sündigu see siis töötajate poolt töötukassasse tehtavate maksete arvelt, patsientide omaosalust suurendades või mõnel muul sarnasel moel.

«Valitsus peab lõpuks astuma samme, mis ei piirduks vaid näiliste lahendustega. Lisaraha ei saa tulla otse ja ainult patsientide taskust,» ütles Taliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles