Tervishoiutöötajate läbirääkimised jätkuvad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Rehemaa
Katrin Rehemaa Foto: Toomas Huik

Homme keskpäeval jätkuvad arstide liidu, tervishoiutöötajate kutseliidu ja haiglate liidu vahelised läbirääkimised, kus on lubanud osaleda ka sotsiaalminister Hanno Pevkur ja Haigekassa juht Tanel Ross.

Õed ja arstid ootavad konstruktiivset arutelu ja usuvad, et kui kõik osapooled pingutavad, siis on nii statsionaarse töökoormuse vähendamises, residentide täistööaja tasustamises kui  hooldajate, õdede ja arstide miinimumtunnitasudes kokkuleppele jõudmine võimalik.

Valmis ollakse siiski ka negatiivseks stsenaariumiks. Täna arutas streigikomitee pikaajalist streigistrateegiat. Otsus, missuguse skeemi alusel vajaduse korral jätkatakse järgmisel nädalal, tehakse pärast läbirääkimisi.

Neljapäeval ja reedel toimub toetusstreik Valga Haiglas, kus peatatakse eriarstide ambulatoorsed vastuvõtud. Nendeks päevadeks vastuvõtule registreerunud patsiente on vastuvõttude ärajäämisest teavitatud. Palume patsientidelt vabandust ja soovime sotsiaalministrile ja valitsusele otsustamiseks riigimehelikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles