1400 Pärnumaa FIEt pole veel tuludeklaratsiooni esitanud

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuludeklaratsiooni täitmine e-maksuametis.
Tuludeklaratsiooni täitmine e-maksuametis. Foto: Liis Treimann.

Täna on viimane päev 2008. aasta tuludeklaratsioonide esitamiseks, ometi polnud eilse seisuga Pärnumaal oma tulu veel deklareerinud 1400 füüsilisest isikust ettevõtjat (FIE).


FIEd peavad esitama tuludeklaratsiooni põhivormi A ja vormi E kõikidel juhtudel, olenemata sellest, kas üldse või kui palju ettevõtlusest tulu saadi.



Kui ettevõtlustulu ei saadud, tuleks esitada E-vorm nullidega. Deklaratsiooni esitamise kohustus on ka siis, kui ettevõtlus aasta sees katkestati või lõpetati.



Kui FIE tähtajaks deklaratsiooni ei esita, on maksuhalduril õigus rikkujaid trahvida. MTA tuletab meelde, et FIEd, kes on küll registreeritud, kuid kellel ettevõtlus puudub, maksuhalduri poole pöörduksid ja ennast registrist eemaldaksid.



Deklareerimist puudutavat infot saab lühinumbril 1811, samuti võib küsimused saata aadressidel e-maks@emta.ee või fyysisik@emta.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles