Vitsur: hinnatõusu aeglustumist pole ka tuleval aastal loota

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heido Vitsur
Heido Vitsur Foto: Peeter Langovits

Palkade tõusu tõttu ei ole hindade kasvu peatumist ka järgmisel aastal loota, ütles LHV panga majandusekseprt Heido Vitsur.

Ta selgitas, et pärast majanduslangust taastuvad Eesti palgad praegu mitmes harus hoogsalt ning ka majandus kasvab kiiresti, kuid paraku on majanduskasv ning hindade kerkimine omavahel korrelatsioonis ja oma mõju avaldab hindade kasvule ka varasematel aastatel toimunud maksude tõus, vahendab ERR Uudised.

«Kui Eestis jätkub töötasude suurenemine ja majanduskasv ei muutu negatiivseks, siis hinnad jätkavad tõusu seni, kuni tarbija sellele vastu peab,» märkis Vitsur, viidates, et turumajanduses tõusevad hinnad täpselt nii palju, kui nad tõusta saavad.

Vitsur arvas, et tarbijal on siiski võimalik hindu mõjutada – kui porgand muutub liiga kalliks, hakatakse kaalikat sööma ning kaupmeestel tuleb porgandi hinda alandada.

Ekspert prognoosis, et tuleval aastal tõusevad hinnad Eestis umbes samas suurusjärgus nagu tänavu ning ilmselt jätkab meie riik hinnatõusu esirinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles