Estonian Airi Amsterdami lend hilines paar tundi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk Embraer 170.
Estonian Airi lennuk Embraer 170. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Enne kukke ja koitu ärganud inimesed, kes tahtsid kella 7.35 lennuga Amsterdami lennata, pidid täna hommikul paar tundi kauem lennujaamas olema, kuna Estonian Airi lend hilines.

Enim pahandas reisijaid see, et lennujaamas jagatud info selle kohta, mis põhjustel täpsemalt lend OV173 hilineb, ei kattunud Amsterdamist saadud infoga. Nimelt väideti, et Hollandis on halvad ilmastikutingimused, ent Schipoli lennujaama info seda ei väitnud. Ühtlasi jäi lennureisijatele selgusetuks, mis saab jätkulendudest Amsterdamist.

Lennufirma avalike suhete juht Ilona Eskelinen märkis, et lend hilines, kuna Amsterdami lennujaam kehtestas udu ja halva nähtavuse tõttu lennupiirangud.

 «Infot lennu hilinemise kohta kuvati lähtevärava monitoril ja vahetult väravaagendi poolt, kes teatas ka lennu hilinemise põhjuse. Väravaagent oli enamuse aja lähteväravas ja tegeles Amsterdamist jätkulendudele suunduvate transiitreisijate suunamisega kassasse, et piletid hilisemate vastu vahetada,» sõnas ta.

Eskelineni sõnul on ilmastikuoludest tingitud lennupiirangute korral täpset väljalennuaega öelda keeruline, kuna see võib korduvalt muutuda.

«Üldjuhul püütakse välja lennata esimesel võimalusel niipea, kui sihtkoha lennujaam selleks loa annab.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles