Uuring: Soomes müüakse defektseid vitamiinilisandeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijad avastasid, et vitamiinilisandi müügihinnal polnud mingit seost toote kvaliteediga.
Uurijad avastasid, et vitamiinilisandi müügihinnal polnud mingit seost toote kvaliteediga. Foto: SCANPIX

Soome toiduohutuse amet Evira on asunud kontrollima Ida-Soome Ülikooli avastust, et paljudes riigis müüdavates D-vitamiini lisandites on «päikesevitamiini» reklaamitust palju vähem.

Ülikooli teadlased uurisid kokku 26 D-vitamiini lisandit ja neist vaid üheksas oli vitamiini pakendil lubatud hulgal. Osa ei sisaldanud vitamiini üldse, vahendas YLE.

Uurijad avastasid, et vitamiinilisandi müügihinnal polnud mingit seost toote kvaliteediga. Apteekidest ostetud toidulisandid ei olnud usaldusväärsemad kui toidukauplustes müüdavad.

Evira teatas täna, et analüüsib uuringu tulemusi ja kutsus ettevõtteid eemaldama kahtlased tooted müügist seniks, kuni valmistaja jagab lisandite koostise kohta õiget infot.

Graafikul on rohelisel taustal märgitud Evira nõuetele vastavad tooted, st neis sisaldub D-vitamiini vähemalt 80 protsendi ulatuses pakendil lubatust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles