Tippkardioloog Hasso Uuetoa saab haiglalt 37 000 eurot

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamearst Hasso Uuetoa
Südamearst Hasso Uuetoa Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti üks südamearste Hasso Uuetoa nõudis kohtu kaudu Põhja-Eesti Regionaalhaiglalt (PERH) ligi poole aasta suurust palka, seda kahjutasuks alusetu vallandamise eest. Harju Maakohus rahuldaski tippkardioloogi hagi ja haigla peab mehele maksma ligi 37 000.

Hasso Uuetoa vallandati PERHist päevapealt usalduse kaotuse tõttu. See juhtus veidi enne mulluseid jõule. Haiglajuhid panid tunnustatud südamearstile pahaks konkureerivas Ida-Tallinna Keskhaiglas operatsioonide teostamist, vahendas Reporter.ee.

Uuetoa rääkis, et tal ei jagunud PERHis südamestimulaatorite implateerimiseks lihtsalt aega ning tahtis seeõttu sellega tegeleda teises haiglas. «Ma tegin siin majas (PERHis – toim.) 20-30 stimulaatori implateerimist aastas, teises majas ma sain veel 120 juurde teha.»

«See oli põhipõhjus, miks ma seal ka töötasin. Selleks, et oma stimulaatorite koormust ja ka kvalifikatsiooni hoida. See oli minu jaoks oluline,» ütles Uuetoa.

Uuetoa sõnul olevat Eestis tavaline, et arstid mitmes haiglas lisa teenivad. Lisaks olnud tal selleks ka PERHi juhtkonna nõusolek, sest töötas konkurendi juures oma vabast ajast.

«Kokkulepe oli olemas. Siin muidugi haiglajuht teeb kavalaid trikke, et nõuab töölepingus kirjalikku kokkulepet konkurendi juures töötamiseks, seevastu kellelegi kirjalikku kokkuleppeid ei anna ja võtabki suuliseid kokkuleppeid päevapealt tagasi kui tahab,» ütles Uuetoa.

Hasso Uuetoa andis oma endise tööandja kohtusse. 18 aastat PERHis töötanud mees nõudis vallandamise eest poolt aasta palka. Lisaks tahtis mees ka töölepingu erakorralisest ülesütlemise rikkumise ja puhkuse hüvitamist. Kohtuotsuse järgi peab PERH Uuetoale hüvitama ligi 37 000 eurot.

«Kohus leidis, et minu vallandamine oli ebaseaduslik. Muidugi kohus võttis kõige lihtsama punkti, et see oli juriidiliselt ka ebakorrektselt vormistatud,» rääkis Uuetoa.

Uuetoa aga nentis, et tema elu on ikka sassis. «Tööle ennistamist ei toimunud ja Eesti vabariigi seaduste järgi enam ei saagi toimuda. Ma saan rahalise kompensatsiooni ja paberi, mis tunnistab, et mina ei ole seaduste vastu eksinud.»

Uuesti Eestis tööleasumise kohta ütles Uuetoa, et on läbirääkimisteks valmis.

Kas PERH kaebab Hasso Uuetoa vallandamisega seotud kohtuotse ka edasi selgub järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles