Eesti Posti kohale toimetamata liiklustrahv tõi kohtutäituri kirja

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera.
Kiiruskaamera. Foto: Priit Simson

Eesti Post jättis tähitud kirja liiklustrahvi saanud Deivid Luigele edastamata, mistõttu sai mees ühel päeval kirja kohtutäiturilt.

Deivid Luige elukaaslase Evelin Soku sõnul oli ehmatus kohtutäiturilt kirja saada suur, sest kumbki paarist polnud Tallinn-Tartu maanteel lubatud kiiruse ületamise eest saadud trahvist teadlik.

Postkontoris selgus, et postiljon oli käinud kirja kohale toimetamas, kuid naabertädi teatas, et noormeest enam seal ei ela. Tähitud kirjale oli aga tarvis allkirja. Luik ei ela enam antud aadressil, kuid käib oma postil järgi ning on siiani kõik kirjad kätte saanud.

«Kuidas me peaksime käituma, kui antud juhul ei olnud meie süüdi, et kirja kätte ei saanud. Kohtutäitur nõuab ju sellegipoolest oma tasu,» kirjutas Luige elukaaslane Sokk.

Eesti Post vabandas kliendi ees tekkinud ebameeldivuste pärast, kuid leidis, et kohtutäituri tasu lisandumine trahvinõudele ei ole tingitult otseselt Eesti Posti tegevusest.

«Trahvinõue edastatakse kohtutäiturile menetlemiseks siis, kus trahviteadet reaalselt isikule posti teel kättetoimetatud ei ole. Eesti Postil puudub info selle kohta, kas teatist on üritatud saajale kätte toimetada muid kanaleid pidi,» kommenteeris Eesti Posti avalike suhete juht Inge Suder ja lisas, et sellisel juhul on kohtutäituri tasu lisandumine tingitud menetleja või saaja enda tegevusetust.

Suderi sõnul toimetab Eesti Post saadetisi kätte lähtuvalt märgitud aadressist. Täiendavat kontrolli saaja saadetisel märgitud aadressil elamise tuvastamiseks ei teostata. «Kirjeldatud juhtumi puhul on kirjakandja eksinud teenuse tingimustega kehtestatud edastamise reeglite vastu, mille tulemusena on saadetis jäänud saajale kättetoimetamata,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles