Väikelast vigastas toidus peitunud rannakarbi kild

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike tükike, mis sattus just lapse toidu sisse.
Väike tükike, mis sattus just lapse toidu sisse. Foto: Raigo Pajula

Külmutatud mereandidest tehtud toitu söönud väikelast vigastas toidu sees olnud rannakarbi tükike, mis õnnetuseks just tema taldrikule sattus.

Perekond Mišin ostis 8. novembril Tallinnas Mustika keskuses asuvast Prisma poest Balbiino mereandide segu.  «Täiskasvanud olid juba lõpetanud ja ootasid, kuni aasta ja neljakuune tütar lõpetab oma söögi. Äkki läks lapse nägu punaseks, ta hakkas nutma ja köhima,» rääkis Den za Dnjomile lapse isa Anton Mišin. Lapsele püüti pakkuda vett, kuid köha ei lakanud. Toit paiskus suust välja ja vanemad nägid, et lapse keel on katki. Just siis sai selgeks, mis oli juhtunud ja mis oleks võinud juhtuda – toidus peitus teravaseravaline kild, ilmselt rannakarbi oma. Õnneks polnud laps toitu alla neelanud.

Isa pöördus Balbiino poole ja selle kvaliteedi- ja arendusosakonna juhataja Kristel Männik vabandas kliendi ees ning selgitas, et on raske mõista, kuidas selline tükk võis pakendisse sattuda. Aga ilmselt on selle põhjuseks koorikloomade kehv puhastamine. Ettevõte palus noorel isal tulla tehasesse ja valida endale kompensatsiooniks kingitus, mille kvaliteet vastab nõuetele. Männik selgitas, et Balbiino vahendab antud toodet,  kuid selleks, et vältida sarnase probleemi kordumist, on partnerfirmat vahejuhtumist juba teavitatud.

Tarbijakaitseametist öeldi, et kui Mišin ei ole nõus talle ettevõtte poolt tehtud pakkumisega, siis peab ta pöörduma kas kohtusse või veterinaar- ja toiduameti poole

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles