Arstitudengid jagavad koolilastele toitumisalast nõu

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolisöökla.
Koolisöökla. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Jaanuarist hakkavad arstitudengid käima koolides, et rääkida lastele tervislikust toitumisest ja anda nõu, mille alusel langetada toitumisvalikuid.

«Lastel pole piisavalt teadmisi, mille alusel toiduvalikuid langetada – kas võtta kartulikrõps või tervislik juurikas,» tunnistas Eesti Arstiteaduskonna Üliõpilaste Seltsi (EAÜS) rahvatervise töögrupi liige Martin Reim.

«Meie ülesandeks on seletada, miks on loogiline, et nad iga päev kalapulki või makarone ei söö, vaid vahel peab supp ka menüüs olema,» lisas Reim.

Seetõttu plaanivad arstiteaduse tudengid jaanuarist käivitada projekti, mille raames õpetatakse noori. «Me ei tee seda tuima akadeemilise tunniga, vaid kasutame noorelt noorele lähenemist. Me tahame, et see kõik oleks äärmiselt interaktiivne, mänguline ja lapsed saaksid suhelda,» kirjeldas Reim.

Kokku plaanitakse külastada 12 erinevat kooli nii linnades kui ka maal. Sobivad koolid ei ole veel välja valitud. «Eeldan, et sellest saab olema tunniväline tegevus,» arvas Reim.

Koolitajatest tudengeid saab olema 30. Plaanide järgi esinetakse igas koolis kahe 90minutilise interaktiivse ettekandega. Projekt kestab suveni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles