Ka SEB hoiatab: ärge avage libateateid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spämm. Libateated.
Spämm. Libateated. Foto: Ergo Kuld/Postimees.

SEB panga andmetel on täna saanud mitmed isikud justkui panga e-posti aadressilt e-kirju konto liikumise teavitusega, kuid tegemist on libateadetega.

Kirjale lisatud failid sisaldavad viirust ning kirja saatmise eesmärk on panna selle saajaid lisatud faili avama.

Kuigi kirja tekst on sarnane SEB teavitusega, saab libateate ära tunda selle järgi, et teate sisus ei ole kordagi välja toodud konto omaniku nime ning ka konto number ei kuulu kirja saajale. Samuti ei ole SEB teavitusel kunagi juures zip-faili.

SEB palub täna taolise e-kirja saanud inimestel seda ignoreerida ja lisatud faili kindlasti mitte avada. Tegemist ei ole SEB poolt saadetud kirjaga. Sarnast petukirja on saadetud ka Maksu- ja tolliameti nime kasutades ning ka sellisel juhul on tegemist libateatega, millele lisatud fail võib sisaldada viirust. Inimesed, kes on kirjaga kaasas olnud faili siiski avanud, peaksid laskma oma arvutit asjatundjatel kontrollida.

Küsimuste korral palume helistada SEB infotelefonile 665 5100. Kahtluse korral saab oma kontojääki ja liikumisi kontrollida SEB internetipanga kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles