Parimas koolisööklas registreeritakse toidukorrad õpilaspiletile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitoit. Pilt on illustreeriv.
Koolitoit. Pilt on illustreeriv. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tabasalu ühisgümnaasiumi sööklas, mis valiti ka aasta parimaks koolisööklaks, registreerivad õpilased iga toidukorra oma elektroonilisele õpilaspiletile ning info saadetakse lapsevanematele.

Kooli kommunikatsioonijuhi Karin Lemberi sõnul on nende sööklas kiipkaardisüsteem kasutusel juba 2011. aasta jaanuarist. «Kui õpilane tuleb sööma ja võtab toidu, siis ta ka registreerib kaardi. Söömised registreeritakse vastavalt söögikorrale (hommikupuder, koolilõuna, pikapäevasöök, päevapraad) ning kaardi kasutust kontrollib toidujagaja,» kirjeldas Lember.

Kasutatud söögikordade arv edastatakse vanematele kuu lõpus ning selle põhjal koostatakse ka arved. Lemberi sõnul on lapsevanemad selle süsteemi hästi vastu võtnud, kuna arve saadakse vastavalt täpsele tarbimisele eelmisel kuul. Kui õpilane valib tavalise koolilõuna asemel päevaprae, siis registreeritakse ka see kaardile.

Ühe kuu arve võib näiteks näha välja selline:

Hommikupuder:    4 kord(a)
Kooli lõuna:            16 kord(a)  Põhikoolile tasuta    
Pikapäeva söök:    0 kord(a)
Päevapraad:           1 kord(a)

Siiski ei edastata lapsevanematele seda, mida lapsed söönud on – küll aga on kooli kodulehel jooksvalt üleval nädala menüü.

Lisaks kasutatakse Tabasalu ühisgümnaasiumis elektroonilist õpilaspiletit ka kooli ja spordikompleksi sissepääsuks, raamatukogus lugejakaardina ning ajavõtuks spordivõistlustel. Alates sellest õppeaastast on sama kaart kasutatav ka Tallinna ja Harjumaa ühistranspordis sõiduõigust tõendava dokumendina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles