Hiidlase pangaarve tehti Bangkokis tühjaks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petturid tegid naise arve tühjaks.
Petturid tegid naise arve tühjaks. Foto: SCANPIX

Vaevalt tund pärast seda, kui Kärdlas elav naine oli 7. detsembril jõudnud Hiiumaa Selveris ostude eest maksta, tühjendati tema pangakonto Bangkokis asuva sularahaterminali kaudu.

Ilmselt just see asjaolu sai määravaks, miks kahtlane tehing pangatöötajatele silma hakkas, kirjutab Hiiu Leht. Pole ju mõeldav, et sama pangakaardiga saab nii lühikese ajavahega teha ostu Hiiumaal ja võtta sularaha välja Taimaal asuvast sularahaautomaadist.

Laupäeval, 8. detsembril tuli naise mobiilile SMS-teade, millest naine ei osanud midagi arvata: pank teatas, et sulgeb ajutiselt tema pangakaardi ning palus kontrollida pangas tehtud tehinguid. Kui ta esmaspäeval asja uurima läks, sai ta teada, et teises maailma otsas asuvad kurjategijad olid tema sularahaarve tühjaks teinud. Raha oli võetud kolmel korral ning «lohutuseks» alles jäetud vaid paarkümmend eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles