Inimesed ootasid Tartu rongi 40 minutit teadmatuses

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Edelaraudtee rongi ooteplatvormil.
Inimesed Edelaraudtee rongi ooteplatvormil. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Rongisõitja Virbi Tenno ootas koos kaaslasega 20. detsembril Aardla peatuses Tartu-Valga rongi 40 minutit, infotelefonilt neile rongi hilinemisest ei teatatud.

«20. detsembril kell 9.43 pidi Aardla peatuses peatuma Tartu-Valga rong, kuid rongi ei tulnud. Teadete tahvlil polnud ühtki teadet. Infotelefon võttis esimese kõne vastu, kuid viskas toru ära. Hiljem enam vastu ei võetud,» teatas Tenno.

Tenno sõnul polnud informatsiooni rongi saabumise kohta kusagilt saada, mistõttu otsustati ooteplatvormilt lahkuda. «Ootasime 40 minutit asjatult,» lisas ta.

Edelaraudtee teatas, et Edelaraudtee rong jõudis Tartusse ja sealt edasistesse jaamadesse ca tunnise hilinemisega, kuna Lagedi ja Raasiku jaamade vahel blokeeris raudtee katkine Elektriraudtee rong.

«Mis puudutab info hankimist, siis tasuks ehk julgustada inimesi kasutama kõike neid võimalusi, mida rongioperaator on infosüsteeme arendades reisijatele kättesaadavaks teinud. Kahjuks ei selgu kirjast millise infotelefoniga tegu on,» nentis Edelaraudtee kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov.

Gorstov täpsustas, et rongiliikluse kohta annab infot rongiinfotelefon 1447. «Rongiinfotelefoni teeninduskvaliteet on ettevõttele väga tähtis ning seda jälgitakse hoolikalt. Rongiinfotelefonil oli teave rongi hetke asukoha ja hilinemise kohta olemas,» toonitas ta.

Trükitud infokandjatele mõeldud stendidel ei ole Gorstovi sõnul operatiivteavet võimalik tõepoolest edastada, küll on aga seda võimalik teha kiirele infole kohaselt elektroonilisi kanaleid pidi. Viited neile on infostendidel (lisaks rongiinfo telefoninumbrile) väljas.

Edelaraudtee on kõigisse rongidesse paigaldanud infosüsteemid, mille kaudu laekuv reaalajas liiklusinfo on tehtud kättesaadavaks kõigile soovijaile aadressil edel.ee/liiklus (kogu Edelaraudtee rongiliiklust puudutav info),  edel.ee/jaam (jaama või peatuspõhine info - kaldkriipsu järel tuleb sisestada peatuse nimi), m.edel.ee (hilinemisinfo).

«Kui mobiiltelefon on taskus, siis on perroonil seistes heaks abimeheks mobiilne internet, mis tänapäeval levib kõigil mobiilsideoperaatoritel üle kogu Eesti ning mobiiltelefonidki on vastava võimalusega varustatud. Soovitame häid uuenduslikke võimalusi info saamiseks julgelt kasutada,» lisas kommunikatsioonijuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles