Lastefond kogus raske puudega lastele 3700 eurot

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefond aitab Maarja Müürsepale toidusegu osta.
Pildil füsioterapeut Reeli Rutens, 12-aastane Maarja Müürsepp ja ema Maarika Müürsepp.
ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES
Lastefond aitab Maarja Müürsepale toidusegu osta. Pildil füsioterapeut Reeli Rutens, 12-aastane Maarja Müürsepp ja ema Maarika Müürsepp. ma/Foto MARGUS ANSU POSTIMEES Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Lastefondi jõuluüritustega toetati sügava ja raske puudega ning taastusravi vajavaid lapsi 3700 euroga.

Jõulude eel ja ajal korraldatud üritustega kogus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond mitmete heade partnerite ja toetajate abiga üle 3700 euro annetusi taastusravi vajavate ning sügava ja raske puudega laste toetuseks.

Lastefondi heategevuslikud jõuluüritused algasid koostöös Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubiga. Ühiselt korraldati kergejõustiku jõuluvõistlus lastele ning üritusel koguti 500 eurot taastusravi vajavate laste abistamiseks. Kogutud summaga toetatakse kõnnirakmete ostu TÜK laste ja noorukite arendus- ja taastusravi keskusesse.

Koostöös Selveri, Tartu kaubamaja ja Tiimariga oli Tallinnas ja Tartus kolmel jõulueelsel päeval avatud Lastefondi heategevuslik jõulukontor, kus lisaks soojade pühadesoovide saatmisele sai teha heateo ka abivajavatele lastele ja nende peredele. Heategevuslikke jõulukaarte soetasid ka mitmed missioonitundega ettevõtted ja organisatsioonid. Annetusi koguti üle 3200 euro ning sellega toetatakse sügava ja raske puudega laste ravi üle Eesti.

Püsiannetajate toel soetati TÜK naistekliinikule jõuluks pea sada beebitekki, et pisikesed ilmakodanikud end võimalikult soojalt ja pehmelt tunneksid.

Tänu Tartu Tarbijate Kooperatiivile said kõik jõule haiglas veetvad lapsed juba mitmendat aastat järjest ka kommipakid. Jõuludel jagati lastekliiniku, psühhiaatriakliiniku, kirurgiakliiniku ja hematoloogia-onkoloogiakliiniku lasteosakonna väikestele patsientidele kokku 81 kommipakki, et haiglas viibimine nii kurb ei oleks ja pühaderõõm ka nendeni jõuaks. 

«Meie fondi jaoks oli aasta 2012 väga edukas ning selle lõpetas südamlik jõuluaeg. Meie fond toimib hästi vaid tänu headele abikätele ja julgetele abiküsijatele. Ma usun, et meie jõuluaegsed ettevõtmised, koostööprojektid ning üritused tõid palju rõõmu ja jõulusoojust nii andjatele kui ka abisaajatele ja ma loodan, et paljudest selleaastastest üritustest saab iga-aastane jõulutraditsioon,» võtab lõppeva aasta ning jõuluaja kokku Lastefondi tegevjuht Agnes Karlson.

Lastefond tänab südamest kõiki lõppeval aastal fondile väikeseid ja suuri annetusi teinud eraisikuid, ettevõtteid ja organisatioone – tänu teile saame oma fondilistega Eesti laste elu palju tervemaks muuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles