Lugeja küsib: kuhu peab nüüd teatama elektrinäidu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrinäit.
Elektrinäit. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nüüd, kui elektriturg on ametlikult avanenud, tekib paljudel inimestel ikkagi küsimus, kuhu peaks edastama näite.

Vastab Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Kaarel Kutti:

Hoolimata sellest, kas elektritarbija kasutab üldteenust või on sõlminud elektrimüügi lepingu koguvad elektriarvesti näite võrguettevõtjad, kes edastavad klientide tarbimiskogused Eleringi kesksesse andmelattu. (iga kuu hiljemalt 9. kuupäevaks). Elektrienergia müüjad koostavad arved Eleringi keskse andmelao kaudu saadud andmete põhjal. Sisuliselt tähendab see seda, et näitude edastamises mitte midagi ei muutu - ka seni on näidud kokku kogunud võrguettevõtted.

Elektrilevi piirkonnas, mis on umbes 90 protsenti Eestist, on näidu teatamiseks mugav kasutada e-teenindust Elektrilevi kodulehel elektrilevi.ee või Eesti Energia kodulehel. Samuti on näitu võimalik teatada lühisõnumiga telefonile 1545 või ööpäevaringsele automaatvastajale näidutelefonil 800 4545. Lisainfot näiduteatamisest leiab Elektrilevi veebilehelt.

Näidu teatamise vajadus puudub tarbimiskohtades, kus juba täna on kaugloetav arvesti. Kindlasti võiksid näidu teatada ka need kliendid, kes tavapäraselt on harjunud tarbimiskoguste prognoosimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles