Terviseameti asejuht: reform muudab kiirabi kättesaadavamaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kaljumäe.
Üllar Kaljumäe. Foto: Peeter Langovits

Terviseameti peadirektori asetäitja tervishoiu alal Üllar Kaljumäe kinnitas, et kiirabireformiga läheb abi kättesaadavus maapiirkondades paremaks ning brigaadide arv suureneb.

Tuleva aasta 1. jaanuarist muutuvad kiirabibrigaadide teeninduspiirkonnad ja muutub kiirabibrigaadide paiknemine piirkondades; Kaljumäe sõnul on selle põhjuseks vahepeal toimunud suured muudatused selles, kus inimesed Eestis elavad ja tööl käivad, vahendab ERR Uudised.

«Teatud piirkondadesse on tarvis brigaade juurde panna, aga nii, et me ei jäta hätta neid piirkondi, kus on inimesi vähemaks jäänud,» selgitas ta.

Ühtlasi kinnitas terviseameti asejuht, et kiirabi kättesaadavus maal paraneb – ta lubas, et see on esimene asi, mida üritatakse saavutada ja selgitas, et brigaadide arv suureneb 84lt 96ni.

Kuigi arstide brigaade jääb edaspidi märkimisväärselt vähemaks, ei arva Kaljumäe ometi, et selle tõttu kannataks arstiabi kvaliteet – kiirabiteenus on nii loodud, et see peab olema jõukohane ka õebrigaadile ja patsient ei tohi kannatada selle all, et tema juurde tuleb väljakutsele õe-, mitte arstibrigaad, rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles