Patsientide esindaja: EMO tasuliseks muutmine õõnestab meditsiini usaldusväärsust

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorralise meditsiini osakond Põhja-Eesti Regionaalhaiglas.
Erakorralise meditsiini osakond Põhja-Eesti Regionaalhaiglas. Foto: Priit Simson

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) kava muuta EMO teenused esialgu osaliselt tasuliseks õõnestab meditsiini usaldusväärsust, leiab Eesti Patsientide Esindusühingu infojuht Anne Veskimeister.

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) teatas, et erakorralise meditsiini osakonda pöörduvatel patsientidel, kes tegelikult vältimatut artsiabi ei vaja, tuleb veebruarist teenuse eest maksta suurusjärgus 35 kuni 40 eurot või pöörduda ikkagi perearsti poole, vahendas ERR Uudised.

Esialgu kehtib muudatus vaid nina-,kurgu- ja kõrvahaiguste puhul.

Anne Veskimeister rääkis ETV hommikuprogrammis «Terevisioon», et praegune meditsiinisüsteem tõukabki inimesi EMOsse minema. «See ei paranda olukorda, kui patsienti hakatakse visiiditasu tõusuga survestama.»

«See oleks väga kahjulik patsientidele ja väga halb ka selles mõttes, et see ei tõsta sugugi meie arstide või meditsiinisüsteemi usaldusväärsust, vaid kahandab seda veelgi, sest niigi on visiiditasu juba tõusnud,» lisas Veskimeister, kes leiab, et enne kui kehtestada kõrged visiiditasud, tuleks kehtestada kriteeriumid, mille alusel need määratakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles