Perearst: mul on patsientide pärast EMO kolleegide eest häbi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud tõbised eelistavad perearsti poole pöördumise asemel kohe kiirabisse minna.
Paljud tõbised eelistavad perearsti poole pöördumise asemel kohe kiirabisse minna. Foto: SCANPIX

Kuressaare perearstikeskuse arsti Eve Nurmekivi sõnul on tal kolleegide ees piinlik, kui tema patsiendid pöörduvad kergete hädadega kiirabisse.

«Kui inimene läheb aga perearsti vastuvõtu ajal haigla valvetuppa, kuna kõrv on vaigukorgi tõttu lukus, siis on mul kolleegide ees piinlik,» ütles Eve Nurmekivi Saarte Häälele. «Antud juhul käitub patsient rumalasti, sest perearsti juures saaks selle probleemi lahendada 15 minutiga ning pealegi ei ole see valvetoa töö.»

Samuti tõi perearst näiteks need, kes valvetoas puuke eemaldamas käivad või selleks lausa kiirabi kutsuvad.

«No kuulge, kas see siis on erakorraline töö? Ei ole ju!» leidis ta. Arsti kinnitusel olgu erakorralise meditsiini osakond ikka neile, kel kiiret lahendamist vajav asi – järsk äge haigestumine või äkki tekkinud trauma.

Nurmekivi sõnul pääseb oma tervise pärast tõsiselt mures inimene perearsti juurde vajadusel ka samal päeval, vaatamata sellele, et oma perearsti vastuvõtuajad on täis.

«Mõni arst on meil kohal alati,» tähendas ta. «Sageli on aga nii, et kui oma arsti juurde kohe ei saa, tormatakse valvetuppa. Meie tõesti ei saa siin perearstikeskuses puhttehniliselt ja diagnostika mõttes kõike teha, aga teeme selgeks, kas asjaga on kiire või annab oodata. Kui on kiire, tegutseme ka meie kiiresti. Kui aga iga oma murega tormatakse valvetuppa, siis, kardan, et tõsised abivajajad enam sinna ehk ei pääsegi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles