Wii mängimine parandab lapse koordinatsiooni

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nintendo uue mängukonsooli Wii U juhtimiseks kasutatakse uuenduslikku ekraaniga juhtpulti.
Nintendo uue mängukonsooli Wii U juhtimiseks kasutatakse uuenduslikku ekraaniga juhtpulti. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannia teadusuuringus leiti, et Nintendo Wii mängimine aitab lapsi, kellel on probleeme koordinatsioonihäiretega.

Tasakaalumängude mängimine arvutikonsooliga võib omada positiivset mõju just lastele, kellel on arenemisjärgus koordinatsioonihäire (DCD), kirjutab dailymail.co.uk. Samuti võib mäng parandada laste sotsiaalset ja emotsionaalset käitumist, mis on haigusega seotud.

Seesugune häire on umbes 6 protsendil Suurbritannia lastest. Koordinatsioonihäirega laste jaoks on keeruline teha ülesandeid, mis nõuavad korraga nii väikse kui ka suure lihase tööd, nagu kirjutamine või näiteks palli püüdmine.

Suurbritannia kuu aega väldanud uuringus jagati DCD-d põdevad lapsed kahte rühma. Esimene grupp mängis kolm korda nädalas lõuna ajal 10 minutit Wii´d, ülejäänud käisid spetsiaalses tasakaaluhäiretega lastele suunatud programmis.

Tulemused näitasid, et Nintendo Wii´ga mänginud laste tervislik seisund olid märkimisväärselt paranenud, paranenud oli ka nende emotsionaalne heaolu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles