Abikaasa: hooldushaigla ükskõiksus viis mu naise surmani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldushaigla
Hooldushaigla Foto: Toomas Huik

Sügisel oma ratastoolis oleva naise Hiiule diakooniahaiglasse hooldada viinud Heino (79) ei osanud uneski arvata, et aastavahetus tipneb naise haigestumise ja surmaga.

Sündmuste jada sai alguse 30. detsembril, kui naist iga päev hooldamas käinud Heino märkas, et Linda (76) on kuidagi kahtlane, kirjutas Õhtuleht.

Naisel oli tõusnud palavik, kuid õde väitis Heinole, et talle anti rohtu ja paanikaks ei ole põhjust. 31. detsembril oli naine juba Heino sõnul tuline, kuid õde keeldus ikka kiirabi kutsumast ning viitas, et on suhelnud haigla arstiga, kelle sõnul ei olnud kiirabi vajalik. Lõpuks kutsuti ikkagi kiirabi ning 2. jaanuaril naine Mustamäe haiglas suri – põhjuseks kopsupõletik ja veremürgitus.

Hiiu diakooniahaigla juhataja ja arst Jelena Leibur ütles, et naisel oli mitu rasket kroonilist haigust, mis ainult süvenesid ja tervenemist polnud võimalik oodata.

Leiburi sõnul oli esimestel päevadel naise palavik liiga madal, et kohe kiirabi kutsuda, kuid kui 31. detsembril antibiootikumiravi ei mõjunud, siis kiirabi ka kutsiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles