Proviisor: kui aspiriin läheb kauplusesse, pole meil enam midagi teha

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aspiriin.
Aspiriin. Foto: Ove Maidla / Postimees

Maa-apteegi proviisorite hinnangul on liberaalne nägemus ravimiärist suurkauplustes ja jaekettides ohtlik, kuna süvendab rohtude väärtarvitamist.

«Juba praegu töötame nagu sotsiaalabi korras ja kui aspiriin läheb ka meilt kauplusesse või bensiinijaama, siis pole meil enam mitte midagi teha,» ütles Raasiku apteegi proviisor Ilse Tudre Õhtulehele. Tudre leiab, et bensiinijaamas aspiriini müümiseks pole vabariigi maa-apteeke küll ära vaja kaotada.

Euroopas on rohumüük väikeste eranditega siiani valdavalt koolitatud spetsialistide pärusmaa, Ameerikas olevat kauplemine seevastu liberaalsem. Apteekrite arvates tooks suurkauplustes ravimite müümine kaasa ilmselge hinnatõusu ja ravimite väärtarvitamise.

Kostivere Nurga poe pidajanna Reet tunnistas, et asjakohast nõu, mida peaks vastavalt ravimireklaamile andma arst või apteeker, tema oma poekeses jagada ei suudaks. «Jääksime kindlasti hätta, kui mõnele tõsiselt haigele või vanemale inimesele tuleks näiteks valuvaigistit soovitada,» rääkis Reet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles