Tuntud ravim sattus surmajuhtumite tõttu uurimise alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud ravim võib põhjustada trpmboosi.
Tuntud ravim võib põhjustada trpmboosi. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsusmaal sattus uurimise alla tuntud  akneravim ja rasestusmivastane vahend Diane-35, kuna seda seostatakse nelja surmajuhtumiga viimase 25 aasta jooksul

Tuntud Saksa ravimifirma Bayeri toode Diane-35 on lubatud 135 riigis ning ta on müügil 116s, vahendab Telegraph AFP-d. Prantsuse ravimiameti teatel seostatakse nelja tromboosisurma just ravimiga Diane-35. Raport ravimi  ning selle võimalike riskide kohta tehakse avalikuks järgmisel nädalal.

Kolm teist surmajuhtumit, mida Prantsuse leht Le Figaro oma veebiväljaandes seostas Diane-35ga, on ametnike sõnul seotud muude terviseprobleemidega.

Diane-35, mis mõnel pool on müügil ka nime all Dianette, on hormoontablett, mida kasutatakse naistel akne raviks ja mis on kasutusel ka kui rasestumisvastane vahend. Alates 1987. aastast, kui ravim tuli müügile, on Prantsusmaa arstide andmetel  selle ravimi kasutamisega seostatud 125 tromboosijuhtumit.

Ravimitootja Bayeri teatel oli verehüübimisrisk teada ja see oli ka selgelt ravimiinfolehel välja toodud.

Bayer teatas, et ravim on ette nähtud akne raviks ning arstliku  nõustamise käigus räägitakse ka ettevaatusabinõudest.

Ravimiinfo andmetel on see müügil ka Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles