Lugeja küsib: miks pean ühendama piiratud arvu telereid ja arvuteid?

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teler.
Teler. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tarbija24 lugeja soovib teada, miks ta saab Elioni NutiTVga ühendada kõigest kaks televiisorit, kuigi näiteks arvuti otsi võib vedada rohkem? Teiseks küsis lugeja, et kuigi ühe ruuteriga on lubatud võrgus olla nelja arvutiga ja kõik töötab ka enam-vähem hästi, siis miks öeldakse talle infotelefonilt, et neli arvutit on liiga palju?

Vastab Elioni meediasuhete juht Ingrid Piirsalu:

Kõik sõltub sellest, milline internetikiirus kliendil on ja millise tehnoloogiaga (vask- või valguskaabel) internetti ja nutiTV teenust pakutakse.  Konkreetselt kliendi nime ja aadressi teadmata on raske öelda, mitut telerit või arvutit klient kasutada saaks.

Selgituseks: arvuteid võib ühe ühenduse taha ühendada rohkem kui telereid. Palju sõltub sellest, mida arvutites tehakse. Kui  võrgus on näiteks viis arvutit ja kahte neist kasutakse suurte failide alla või üles laadimiseks, siis muudab see internetiühenduse kõigis arvutites aeglasemaks.

Kui arvutite puhul pole väga konkreetselt määratud, mitut arvutit võib üks klient korraga kasutada, siis telerite puhul määrab vaatajakohtade arvu ära tehnoloogia, mida kliendi aadressil on võimalik kasutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles