Lugeja küsib: miks on EMT andmesidet Soomes odavam kasutada?

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefon.
Nutitelefon. Foto: SCANPIX

Tarbija24 lugeja Vello soovib teada, miks maksab EMT lepinguline klient Soomes EMT roaming'u-teenust kasutades 1 MB andmeside eest 0,84 eurot, kuid Eestis andmesidepaketti valimata sama koguse eest 2,55 eurot. 

Vastab EMT avalike suhete juht Kaja Sepp:

Euroopa Majandusühenduse riikides on andmeside hinna päevalaeks 6,95 eurot 20 MB eest (Skandinaavias ja Baltikumis 4,95). Kui klient kasutab välisriigis mobiilset internetti, maksab ta kuni päevalae maksumuse täitumiseni 2,55 eurot/MB.

Kui kasutatud andmeside maksumus jõuab päevalae maksumuseni, on edasine päevalaes sisalduv andmemaht tasuta. Näiteks: kui oled Balti või Skandinaavia riikides, kus 20 MB andmemahu päevalagi on 4,95 eurot ja kasutad 1 MB, maksad 2,55, kui kasutad 1,5 MB mahtu, maksad 3,825 eurot, kui kasutad 10 MB andmemahtu, maksad selle eest 4,95 eurot, kui kasutad 20 MB, maksad ikka 4,95 eurot. Sisuliselt toimib seega samamoodi «hulgiostu» soodustamine nagu Eestis. 

Päevalagi on EMT enda kehtestatud piirang, ilma selleta (ELi regulatsiooni kohaselt) kehtiks andmeside kuulimiit 60 eurot ja selle võiks ka ühes päevas ära kasutada.  

Kui EMT klient on Eestis «tükikaupa» ehk paketita kasutanud mobiilset internetti sellises mahus, et tal oleks mõistlikum võtta kuutasuline pakett, saadab EMT talle kohe sõnumi soovitusega vormistada kuutasuline pakett, et ta kasutaks teenust soodsamatel tingimustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles