Narvas maksab taksosõit alati kaks eurot

Irina Tokareva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso.
Takso. Foto: SCANPIX

Kohalikud Narvas teavad, et sõit suvalisse paika piirilinnas läheb maksma kaks eurot. Kui tellida takso mobiiliga, läheb sõit 14 km kaugusel asuvasse suvituslinna Narva-Jõesuusse maksma 7–10 eurot, sõltuvalt sõidu alustamiskohast.

Narvalased on rahul võimalusega kiiresti ja mitte liiga kallilt sõita tööle, polikliinikusse või suvel randa. Arvestades, et kolm aastat tagasi kärbiti poole võrra Narva ühiskondlikku transporti ning päevasel ajal sõidab buss vaid korra tunnis ja õhtuti veelgi harvem, kasutavad paljud piirilinna elanikud taksot regulaarselt.

Taksofirmade juhid ja taksojuhid suhtuvad kaheeurosesse fikseeritud hinda erinevalt. Ühed on rahul, sest nii madal hind soodustab klientide kasvu. Teiste hinnangul ei jätku nii madalate hindade puhul sissetulekust raha sõidukite remondiks, ammugi siis uute ostmiseks. Madalate palkade tõttu lahkuvad aga töölt professionaalsed ja kogenud taksojuhid.

Kõrge tööpuudusega Narvas töötab pea nelisada taksojuhti – osa neist on pensionärid või need, kelle põhitöökoht on mujal ja kes teenivad nii lisaraha. Enamiku taksojuhtide jaoks on see siiski ainus sissetulek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles