Balbiino jäätis jõudis Taani turule

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balbiino jäätis Raks.
Balbiino jäätis Raks. Foto: Erakogu.

Kodumaine jäätisetootja AS Balbiino saatis sel nädalal esimese autokoormatäie ehk 114 048 jäätist Taani.

Esimene Taani turule jõudnud jäätis on küpsiste vahel vanilli-koorejäätis, mida Eesti jäätisesõbrad tunnevad Raksi nime all.

Taanis müüb Eesti jäätiseid külmutatud toidukaupadele spetsialiseerunud firma, kelle private label´i rahvusvahelise jäätisekonkursi Balbiino Raks võitis.

Taani näol on tegemist AS  Balbiino kuuenda eksport-turuga Läti, Leedu, Soome, Iirimaa ja Saksamaa kõrval.

«Balbiino jaoks on eksporditurgude kasvatamine väga oluline. Loodame, et Balbiino Raksi-jäätised taanlastele maitsevad ning võime Taani peatselt mõnda järgmist Eesti lemmikut eksportima hakata,» ütles AS Balbiino müügidirektor Meelis Püvi.

Püvi lisas, et välisturgudele müümise juures on oluliseks argumendiks ka Balbiino jäätiste garanteeritud kvaliteet. «Balbiino on ainus Eesti jäätisetootja, kellel on BRC toiduohutuse ja kvaliteedijuhtimise sertifikaat,» märkis ta.

Lisaks jäätise tootmisele tegeleb AS Balbiino külmutatud ja jahutatud toodetega. Balbiino impordib ja vahendab külmutatud köögivilju, marju, kulinaariatooteid, kala ja liha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles