Suurbritannias suri inimene uude viirushaigusesse

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus koronaviirus mikroskoobi all.
Uus koronaviirus mikroskoobi all. Foto: AP

Suurbritannias suri inimene uude SARSi-laadsesse hingamisteede viirusnakkusesse. Nakkuse sai ta oma isalt, kes käis Lähis-Idas reisimas.

Uude koronaviirusesse haigestunud nimest raviti Queen Elizabethi haiglas Birminghamis, kus ta  möödunud pühapäeval suri, kirjutab BBC.

Maailmas on tuvastatud nakkus kokku 12 inimesel, kellest kuus on surnud. Samas tuleb spetsialistide hinnangul silmas pidada, et nakatunute arv on siiski väga väike.

Suurbritannias kannab nakkust kolm ühe perekonna liiget. Samuti patsient, kes saabus Suurbritanniasse ravile Katarist.

On  tõenäoline, et üks pereliige püüdis Lähis-Ida reisilt viiruse ja nakatas siis oma poega ja teisi pereliikmeid. Suri poeg, kellel oli nõrk immuunsüsteem.

Koronaviirusteks nimetatakse suurt viirusteperekonda, kuhu kuuluvad nii tavaline külmetus kui ka SARS. Koronaviirused levivad köhimise ja aevastamisega.

Uus koronaviirus tuvastati esimest korda eelmisel aastal. Veidi hiljem, septembri lõpul toimetati 49-aastane mees Katarist Londoni haiglasse ravile, kus tal tuvastati sama viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles