Reisilt saabunud inimene tõi Rootsi leetrite puhangu

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leetrite vastu vaktsineerimine.
Leetrite vastu vaktsineerimine. Foto: Reuters / Scanpix

Reisilt saabunud rootslane tõi Uppsalasse leetrite puhangu, mis on levinud edasi ka Stockholmi. Rootsis on leetrid seni olnud harva esinev haigus.

Rootsi nakkushaiguste kontrolli instituut (Smittskyddsinstitutet SMI) hoiatas avalikkust, et üks välisreisilt saabunud inimene on juba nakatanud kümmet inimest Uppsalas ja Stockholmis, kirjutab The Local.

Viimane haigestumine tuvastati mõned päevad tagasi. Seejuures on leetrid väga kõrge nakkavusega viirusnakkus, mis avaldub kurgu ja silmade põletikuna ning iseloomuliku lööbena. Haigus levib piisknakkusena.

SMI esindaja Katarina Widgren soovitas kõigil leetrite sümptomitega inimestel võtta ühendust kiiresti arstidega. Seejuures pani ta südamele, et inimesed ei ootaks vastuvõttu haiglate ooteruumides, kus võivad nakkuse saada kõik ootajad.

Rootsis on leetrid väga harva esinev haigus, kuna 1982. aastast pakutakse vaktsineerimisvõimalust.

Widgren kinnitas, et kümme seotud juhtumit võib esialgu tunduda väike, kuid nii suurt hulka leetritesse haigestunuid pole Rootsi aastaid näinud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles