Gripp murrab Eestis eakaid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsient ja arst
Patsient ja arst Foto: Panther Media / Scanpix

Möödunud nädala terviseameti statistika järgi murrab gripiviirus eelkõige eakaid: neli hooaja algusest grippi surnud inimestest olid eagrupis 65 ja vanemad.

Eelmisel nädalal (18.02–24.02.) pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arstide poole 9318 haigestunut, neist 44 protsenti olid lapsed. Haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse on nüüd stabiliseerunud. Väikest haigestumuse kasvu märgiti Hiiumaal, Narvas, Valga- ja Viljandimaal, mujal püsis haigestumus stabiilsena või oli langustrendis.

Kuigi arstide poole pöördunute üldarv enam ei kasvanud, suurenes pöördujate hulgas vanemaealiste osakaal, kes olid haigestunud grippi. Haigestumus vanemaealiste inimeste seas pea kahekordistus (juurdekasv 141 protsenti), teiste vanusrühmade puhul haigestumus langes.

E-Tervise SA esialgsetel andmetel vajas möödunud nädalal haiglaravi 11 gripiviirusega patsienti. Hooaja algusest on hospitaliseeritud 252 patsienti. Veebruaris suri gripi tõttu kaks inimest vanuses 77 ja 66 eluaastat, mõlemad kuulusid haigestumise riskirühmadesse. Kokku on hooaja algusest surnud viis inimest, neist neli olid eagrupis 65 ja vanemad.

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel hinnatakse haigestumuse intensiivsust kõrgeks Belgias, Luksemburgis, Saksamaal ja Soomes; madalaks Küprosel, Poolas ja  Suurbritannias. Ülejäänud riigid hindavad haigestumuse intensiivsust keskmiseks.

Kuigi ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine on stabiliseerunud, püsib haigestumus suhteliselt kõrgel tasemel, mistõttu soovitab terviseamet jätkuvalt vältida rahvarohkeid kogunemisi ja järgida kõiki gripist hoidumisi abinõusid: pese tihti käsi, aevastades kata suu, hoia haigega vahet, haigestudes püsi kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles