Veterinaaramet saadab täna lihaproovid Saksamaale teele

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaal jaanuarikuus võetud lihaproovid.
Saksamaal jaanuarikuus võetud lihaproovid. Foto: AFP / Scanpix

Veterinaar- ja toiduamet saadab täna Saksamaale teele 10 Eestist võetud lihaproovi, et kontrollida, kas kahtlusalused tooted sisaldavad hobuseliha.

Teatavasti korjas eile jaekett Rimi müügilt hulga Lätis valmistatud konserve, mille puhul kahtlustatakse, et nende koostises võib olla hobuseliha.

Kümnest proovist neli võeti sama Läti ettevõtte Rezeknes Galas Kombinats veiseliha toodetelt, kuid mitte samalt tootepartiilt, mis Leedus küsimärke tekitas. «Leedukate tänasel kinnitusel ma kordan veel sõna «küsimärke», sest ka nemad saatsid veel proovid edasi Rootsi,» kommenteeris veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel.

Lisaks võttis veterinaaramet mõned proovid ka Poola hakklihapihvidelt ja Iirimaalt tarnitud pihvidest.

«Eks iga ettevõte majandab oma kvaliteedikontrolli süsteemi põhjal ja me ütlesime neile (Rimile – toim), et meie pilgu läbi, kuna seal olid ka linnuliha- ja sealihakonservid, võiks neid vabalt realiseerida, sest kogu Euroopas seostatakse seda probleemi puhtalt veiselihatoodetega,» märkis Pärtel.

Vastused Saksamaale Hamburgis asuvasse laborisse saadetud proovidest võivad saabuda nädala, halvemal juhul kahe nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles