Kõik Statoili kütused sisaldavad tänasest lisaaineid

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kütusefirma Statoil teatab, et alates tänasest sisaldavad kõik Statoili teenindusjaamades müüdavad mootorikütused lisaaineid, mis bensiinimüüja kinnitusel vähendavad heitgaaside hulka ja kütusekulu.

Statoil teatab, et on arendanud välja mootorikütuse Miles, mis võimaldab vähendada kütusekulu bensiinil kuni 3 protsenti ja diiselkütusel kuni 2 protsenti. Statoil Fuel & Retail Eesti AS kommunikatsioonijuht Jaanus Pautsi kinnitusel lisaainete eest lisaraha ei küsita.

Pautsi sõnul tekivad ajaga kütustele uued ja kõrgemad nõudmised, millega kütusefirma peab arvestama. «Kütuseettevõtetel on võimalik muuta kütus säästlikumaks. Standardkütus küll vastab kõikidele nii siseriiklikele kui ka Euroopa Liidu normidele, aga lisaainete abil on võimalik muuta kütus efektiivsemaks,» rääkis Pauts. Tema sõnul kasutavad erinevad kütusefirmad erinevaid lisaaineid. Mida täpsemalt, see on saladus.

Pautsi kinnitusel on tänu lisaainele mootor puhtam ja mootorikütuse põlemise kasutegur suurem. «Lisaaine puhastab mootorit, bensiin pihustub mootoris paremini. Kui puhastavat toimet ei ole, siis võib juhtuda, et seda kulub rohkem,» rääkis ta.

Miles Plus kütus sisaldab lisaks mootorit puhastavale toimele ka hõõrdumist vähendavad lisandit. «Energiat läheb vähem mootorisse ja on võimalik kaugemale sõita,» selgitas kommunikatsioonijuht. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles