Kuressaarlane: meid sunnitakse rohkem prügi tekitama

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla

Kuressaare linnavalitsus otsustas hakata nõudma 1. juulist kõikidelt kinnistuomanikelt prügivedu vähemalt kord kuus.

Linlase Ulvi Nõu sõnul sunnib see rohkem prügi tekitama, kirjutab Saarte Hääl.

«Sorteerin oma jäätmeid pidevalt ja segaolmejäätmeid tekib vähe, kuna minu eramus elab vaid kaks inimest,» ütles Nõu, kes seni tellis 240-liitrise konteineri tühjendamise kaks korda aastas, makstes kokku 11 eurot.

Juulist peab ta maksma 25,62 eurot isegi siis, kui prügi pole, ja lisaks ostma uue, väiksema konteineri, mis on umbes 44-eurone lisakulu.

Linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Katrin Koppel tõdes, et 240-liitrise konteineri tühjendamine kord nelja nädala jooksul on kulukas ja soovitas osta 100- või 80-liitrise konteineri, mille tühjendustasu on kõige väiksem (1,82 eurot).

Ulvi Nõu viitas Kuressaare Sõnumites ilmunud linnavalitsuse selgitavale artiklile, kus öeldi, et «kõige parem oleks hoopis oma tarbimisharjumused üle vaadata ja katsuda vähem prügi tekitada». Nõu väitel sunnivad aga linnavalitsus ja jäätmeveo korraldaja prügi tekitama senisest rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles