Kõige pere- ja töötajasõbralikumaks ettevõtteks valiti Microsoft Estonia OÜ

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft Estonia OÜ on kõige pere ja töötajasõbralikum ettevõte.
Microsoft Estonia OÜ on kõige pere ja töötajasõbralikum ettevõte. Foto: SCANPIX

Sotsiaalminister Taavi Rõivas andis täna üle auhinna aasta kõige pere- ja töötajasõbralikema ettevõtte konkursi võitjale Microsoft Estonia OÜ-le, kes pälvis sama tiitli ka aastal 2011.

Varasematel aastatel valiti üldvõitja ning eraldi kõige peresõbralikum ja kõige töötajasõbralikum ettevõtja. Seekord sai kõik kolm esikohta Microsoft. Lisaks konkursi võitjale tunnustati eraldi ettevõtteid AS Dimela ja 3 Step IT OÜ.

Rõivase sõnul on hea tava tunnustada ettevõtteid, kes hoiavad oma töötajaid ning pakuvad võimalusi, kuidas töö- ja pereelu paremini ühitada.

«Iga ettevõtja teab, et häid töötajaid tuleb hoida. Mida rohkem on Eestis ettevõtteid, kes tahavad luua hoolivat ja turvalist töökeskkonda, seda stabiilsem on meie tööjõuturg ning seeläbi tugevam ka Eesti majandus,» lisas minister.

Konkurss tunnustab ettevõtteid, kus väärtustatakse head tööõhkkonda ja arvestatakse töötajate pere- ja eraeluga. Ühtlasi on konkursi eesmärgiks näidata, et töötajatele paremate töötingimuste loomine ja nende vajadustega arvestamine ei too kasu ainult töötajale, vaid ka tööandjale.

Peresõbralikuimad kohad ja ettevõtmised

Üritusel said diplomi ka Pere ja Kodu lugejate ja žürii poolt valitud kõige peresõbralikumad kohad ja ettevõtmised.

Kõige peresõbralikumaks muuseumiks valiti sel aastal Lennusadam ning peresõbralikuma ürituse tiitli pälvis ettevõtmine Asumispäevad üle Eesti, näiteks korraldati Tallinnas Kalamaja päevad ja Uue-Maailma päevad, Tartus aga Karlova ja Supilinna päevad. Kõige peresõbralikumaks söögikohaks tunnistati Põhjaka mõis.

Ettevõtteid hindasid nii tegevjuht ja/või personalijuht kui ka ettevõtte töötajad. Üldises pingereas on tegevjuhi või personalijuhi hinnangu kaal 40 protsenti, töötajate hinnangute kaal aga 60 protsenti.

Pere- ja töötajasõbralikke firmasid tunnustatakse juba 13. aastat ning tänavu osales konkursil ligi 46 ettevõtet. Konkursi korraldajateks on Sotsiaalministeerium, Äripäev ning ajakiri Pere ja Kodu.

Varasemalt on kõige pere- ja töötajasõbralikuma ettevõtte auhinna saanud:

  • OÜ CPD ja AS Regio (2012)
  • Microsoft Estonia OÜ (2011)
  • Webmedia AS (2010)
  • Advokaadibüroo Sorainen AS (2009)
  • Webmedia AS (2008)
  • NT Logistika AS (2007)
  • Scannotec (2006)
  • Vain & Partnerid (2005; 2004)
  • Krediidipank (2003)
  • Paikuse Saeveski (2002)
  • Eesti Post (2001)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles