Noorte seas levib alkoholi «suitsetamise» trend

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi suitsetamine.
Alkoholi suitsetamine. Foto: www.youtube.com

Maailmas on levima hakanud uus trend: alkoholi suitsetamine, tänu millele hakkab alkohol paremini pähe ning seejuures on alkoholist saadavate kalorite hulk minimaalne. Arstide sõnul on uus trend väga ohtlik ja võib lõppeda koguni surmaga.

Paljudel salenejatel on üheks esimeseks sammuks kaalu alandamisel alkoholist loobumine. Et aga alkoholist loobuma ei peaks, on leitud võimalus alkoholi suitsetamiseks, vahendab Medical Daily.

Noormees Broderic Allen kaotas 36 kilo ning tema suureks sooviks oli oma kehakaal kontrolli all hoida. Nii leidiski ta nö innovaatilise viisi, kuidas alkoholi ka edaspidi tarvitada.

Seda tehakse mitut moodi: valatakse alkohol pudelipõhja ning pumpamiseks kasutatakse jalgrattapumpa või segatakse alkohol kuiva jääga ning seejärel hingatakse tekkinud aur sisse. Allan ei ole sugugi mitte ainus, kes on seda teed läinud. Alkoholi suitsetamisest on saanud YouTube’i sensatsioon ning paljud kolledži noored on hakanud alkoholi tavapärasele tarvitamisele eelistama just seda moodust.

Äärmiselt ohtlik

Arstid aga hoiatavad, et alkoholi suitsetamine võib põhjustada tõsiseid terviseriske. «Muidu toimub alkoholi metabolism põhiliselt maksarakkudes. Kui seda aga sisse hingata, läheb aur otse kopsudesse ja sealt edasi ajju,» rääkis Caron Treatment keskuse doktor Harris Stratyner.

Kuna alkohol imendub otse vereringesse, siis on alkoholi suitsetajatel igasuguste komplikatsioonide risk suur.  Ollakse oluliselt vastuvõtlikumad nakkushaigustele, samuti võib kergemini tekkida alkoholimürgitus, millega omakorda kaasnevad pikaaegsed terviseprobleemid või koguni surm.

«Alkoholimürgitusega kaasneb sageli oksendamine, tänu millele saab osa alkoholi organismist välja. Kui alkohol aga otse kopsudesse läheb, siis ei olegi üldse oksendamise võimalust,» märkis Stratyner. Mehe sõnul on uus trend rumal ja väga ohtlik ning selline asi peaks olema kindlasti keelatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles